Veszprémi varázslat

0
1016

Épphogy hazaértünk a bringázásból, már ki is derült, hogy mehetek vissza a Balatonhoz. A MasterCard és a welovebalaton.hu közös nyereményjátékán beválogattak a szerencsés háromszázba, akiket öt-ötezer forinttal támogattak, hogy még több ingerre vadászhassanak a magyar tenger környékén. Az Utcazene Fesztivált pontosan akkor rendezték, amikor én még ráértem az évben, így jött az ötlet, hogy a basszusgitárosunkkal kettesben leszáguldjunk Veszprémbe, és nézzünk egy kicsit szét.

És ha már leszáguldunk, vigyünk hangszereket is, elvégre utcazene, vagy mifene. Bálint fogott egy kannát, én fogtam egy gitárt, így mindketten pozíción kívül, de lelkesen örömzenéltünk a kíváncsiskodóknak. Akikből akadt szép számmal. Veszprémnek ugyanis hihetetlen hangulata van az utcazene ideje alatt. Nem elég, hogy a város csodaszép, tele jobbnál-jobb éttermekkel (az ötezer forint bizony a gasztronómia oltárán áldoztatott fel), a fesztivál alatt tízezrek mászkálnak a keskeny kis utcákban, aluljárókban, macskaköveken, a szobrok tövében, és kíváncsiak mindenkire, aki nekik játszik. És ez egy muzsikusnak hihetetlen érzés. Korunk technikája ellustította már a közönséget, otthonról néznek mindent, nem támogatják kedvenceiket a koncertjeiken. Nem így ilyenkor.

A Veszprémi Utcazene Fesztivál lényege röviden: nagyon sok zenész, nagyon sok helyszínen, nagyon sok embernek játszik nagyon jó muzsikát, egy nagyon szép városban, nagyon jó hangulatban. Bárki vagy, megállnak, meghallgatnak, tapsolnak, esetleg ott is maradnak hallgatni. Aztán mennek át a következő előadó elé, mert a héten a zenéé a főszerep. Sőt, a zenéé minden.

Idén jártunk itt először, nem idén jártunk itt utoljára. Köszönet Welovebalatonéknak és Mastercardéknak, mert ha nincs nyeremény, júliusban már nem tértem volna vissza a környékre, így viszont egy kiváló élménnyel gazdagodtam! Jövő évi naptárba beírva!