Sokadjára is Sirok!

0
11607

Szóval, van egy hely valahol Heves megyében, zöldellő völgy ölén, árnyékot adó fák között. Sirok-Kútvölgy, ez a neve, tökéletes a természetben pihenni vágyó családoknak. Vagyis, tökéletes lenne, ha nem július utolsó hetében jönnének erre, amikor milliónyi lóerő és milliónyi torok ordít együtt egy egész héten át. Köztük vagyok én is, 1996 óta.

Nyolc évesen jöttem először. Akkor még kevesebbet ittam, de lelkesedésből nem volt hiány. Csak sétáltak velem a csillogó, hörgő, pöfögő, üvöltő motorcsodák között, én meg úgy szívtam be a benzin illatát, mintha a legédesebb illat lenne a Földön. Azóta rájöttem, hogy szinte a legédesebb is, csak közben megismertem a nőket.

Sirok azért tökéletes, mert egy hétig azt csinálsz, amit akarsz. Úgy értem, meg is van rá a lehetőséged. Ha az igényes kikapcsolódásra vágysz, az országunk egyik legszebb szegletében vagy, tele fürdőkkel, kanyargós utakkal, érdekes látnivalókkal. Itt a Mátra és a Bükk, itt van Eger, Szilvásvárad.

Ha a jó zenéért jössz, szerdától elkezdve élvezheted a koncerteket egy olyan színpadon, amelyet direkt zenei fesztiválok is megirigyelnének.

Ha a különlegességre vágysz, akkor a Hill Climb felé vedd az irányt, mert másik hegyi felfutóért nem is tudom, hány száz kilométert kéne utaznod. De a Dagonya Fighter és a Halálgömb is kihagyhatatlan.

Ha meg arra vágysz, hogy meghülyülj, hát Sirok azt is engedi. Olajcsere a melóban töltött hetek-hónapok között, ahol ordítunk, asztalokon táncolunk, kannából isszuk a bort, ahol mindenkinek van egy finomabb pálinkája, úgyhogy másfél óra pálinka-turizmus után már összeborulva énekeltek valami nagy magyar klasszikust valakivel, akit nem ismersz, csak annyit tudsz róla, hogy itt van ő is, meg te is, és hogy innentől kezdve kedves ismerősök lesztek, mert jövőre boldogan köszöntök egymásnak, sőt, várjátok a találkozást.

Sirok egy nagyon furcsa esszenciája a szépnek és a szörnyetegnek, ahol te döntheted el, melyikhez húz a szíved.

Az a helyzet, hogy fogalmam sincs, mit kéne írnom erről a találkozóról. Én ’96 óta nem várok jobban semmit az évben, mint július utolsó hetét. Egyszerűen a szívemhez nőtt, részemmé vált. Bármi megtörténhet, bármi meg is történik. Kövér regény lenne belőle, ha lapra akarnám vetni.

De a szavak helyett jöjjön inkább egy kis hangulatvideó, a héten forgattuk. Kemény munka volt, mert mi azért a szörnyeteggel is cimboráltunk néha. De az a helyzet, hogy mégis sikerült összehozni az anyagot.

Hatalmas köszönet a Stray Dogs MC-nek, az összes szervezésben részt vevő segítőnek, az összes támogatónak, aki a rendezvény mögé áll, az összes zenekarnak, aki felejthetetlen show-t csinál, és az összes motorosnak vagy motorozással szimpatizálónak, az új és régi ismerősöknek, akik kilátogattak a héten Sirok-Kútvölgybe.

De várom már a következőt!