Régóta gondolkoztam, meg kéne mászni az Egedet tízszer. Aztán jött ez az Eged-hegy kupa is, ami még jobban motiválja az embert, hogy megcsinálja. Aztán jött valaki, hogy megcsinálta egy nap tízszer… Na jó, nem én leszek az első. Bár gondolom a törökök is megmászták már tízszer, szóval nem maradtam le semmiről. Edzést is kéne tartani, meg edződni is kéne.

Szombat reggel ötre kiírtam az edzést. Hamburger hill egy kemény vietnámi csata után szabadon.

Mi (cimborám Peti pestről és az edző; Sparco) késtünk 15 percet, természetesen csak azért, hogy feszítsük a húrt. Meglepetésemre érkezett még 4 ember és nem adták fel a várakozást sem.

Meetingpoint: A fotel

elsoVelük futottunk három kört. Kerültünk egyet a reptér felől, ez 12 kili up& down, aztán csúcs 30 börpi és le. Vissza a fotelhez és jöhet a  Tiba-kút felől is. Ez 11 kili, északi oldal sár, hűvös,  tuskó cipelés és a jól megérdemelt 30-as. Harmadik kör, csak lazán szemből másztuk a hegyet homokzsákkal. Easy-nek hallatszik. De kőkemény, szóval minden tisztelet a játékosoknak.

Minden csúcsérintéskor beregeltük magunkat az Eged kupára és lenyomtuk az előírt 30 ötütemű fekvőtámaszt, a börpiket.  Remek csapat, jöttek, edződtek, futottak velünk, elkísértek az első három körre. Majd 10 órára végeztünk és jöttek még 2-en, váltották az előző hármat és velük is megcsináltunk oldalról, szemből is pár Egedet.

ueNa de itt még nincs vége.  Hat körig együtt játszottunk csomóan. Aztán mindenki megtette, amit megtehetett, azt csá!

Jöhet az utolsó rész, szemből. Áhh! Az tök könnyű lesz, nem gond „ csak” szemből kell fel-le mászkálni.

10 kilow homokzsák,  4 kili oda vissza 546m-re fel. Pont ekkor süt a legjobban a nap. De ezt szeretjük, ezért jöttünk, ez kell az edzéshez, minél rosszabb, annál jobb! * Nagy igazság!

ueEz is megvolt, még sincs este.

Jöhetett a maradék négy. Itt már elcsodálkoztam, hogy soha nem volt még ilyen magas az Eged-hegy.  Valahol 2000 méteren járhattunk…

Jó, mindegy, nyomjuk. Van még pár kör, haladjunk és akkor halad…

Hetedik kört nem élveztem, főleg azért nem, mert még az első körben beleugrottam egy tócsába, hogy lefröcsköljem a kutyát. Tökig feláztam, a kutya száraz maradt. Cipőm meg nem. Igen butaság beleugrani a tócsába, ha ultratávot mész. Száraznak kell maradni, amíg csak lehet. De most edzés van ultra távra és versenyen is esik az eső, patakokban-ganéjban kell mászni. Szóval ez kell!

Hetedik kör végén kiöntöttem a kavicsokat a cipőből, kifordítottam a zoknit és szárítottam 3percet a lábam. Micsoda komfort! Egy kemény felfelével nyitottuk, 15 perc alatt fent voltunk, fotó, börpi és vissza. Nyolcadik körben a foteltól elindulva a kutya simán hülyének nézett.

Kuty: „Nektek miaff bajotok van? Hülyék vagytok? Most jöttünk le!”

Itt már szerintem senki nem élvezte, amit csinálunk.

Mentünk, kell a 10, kell a szint, kell a km, kell az edzés! Lefelé menet kutyikával séta volt, nem volt kedve futni. .. Kilencedik körre nem akart jönni többször. Megállt az elején, persze mondtam neki, hogy várjon meg semmi gond, de nyilván jött velünk.

Tízedik kör eleje. Nagyon szép színek. Csalogat a hegy.

uelottNem esett rosszul ez. Most már tudtuk, hogy itt a vége jussunk végig szépen, sérülés nélkül. Kutymó is értette, még rohangált is, ugatta a fácánokat, csóvált szépen. Feljutottunk, megcsináltuk a háromszázadik börpit is. Egy pár nagy levegőig kiélveztük még utoljára a csúcsot.  Aztán lejöttünk a naplementében. Megvan. Ez is a testem és tudatom része.

Izgalmas megélni egy napot az Egeden. Reggeltől estig ott vagy, 14 óra 25 percet kóborolsz. Te nyitsz és te zárod a helyet. Mászol 3568 métert. Látod a nap első fényeit és az utolsókat. 67.66 km alatt találkozol megannyi emberrel, sporttársakkal és kirándulókkal, na meg furcsálló, kérdő tekintetekkel. Megismered a flórát, faunát, megéled a változást, ami végig megy a hegy életében. Mindeközben megéled a változásod testben és fejben.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy befejeztük, de főleg fáradtak.

utso

#waytoultraAndorra #waytoultraWC #spartan #training #hceger #vegetarian #chimpanzeemagyarország #chimpanzeebar #eatwellgofar #crossteameger #cte #margaretagardenpanzio